Prima Pagina
Modul de calcul al pretului agentului termic. 26.01.2011 - 12:28h
 

Calculatia de prêt este fundamentata de TERMASERV si cuprinde:
-Cheltuieli material – aprox. 85% (gaz, apa, energie electrica);
-Cheltuili de personal – aprox. 10%;
-Cheltuieli indirecte + profit – aprox. 5%.
Calculatia este verificata si aprobata de A.N.R.S.C. – institutie a statului aflata in subordinea GUVERNULUI.
Consiliul Local aproba pretul de productie pentru 1 Gcal (conform calculelor de mai sus). Pretul de productie este aproximativ 400 Ron/Gcal.
Consiliul Local aproba pretul de facturare catre populatie.
Pret productie = Pret facturare (achitat de populatie) + Subventii (50% statul si 50% Consiliul Local).
Ex:
Decembrie 2010 – 400 Ron = 200 Ron (achitat de populatie) + 100 Ron subventie Consiliul Local + 100 Ron subventie din partea statului.
Ianuarie 2011 – 400 Ron = 297 Ron (achitat de populatie) + 100 Ron subventie Consiliul Local + 0 Ron subventie din partea statului.
Municipiul Alexandria nu poate sustine si partea de contributie a statului – 70 mld lei vechi.
Consumul statistic pentru un apartament de 55 mp = 1,6 Gcal.
Daca am primi subventia din partea Guvernului, pretul de facturare ar putea sa scada de la 297 Ron la 200 Ron.

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
INTERNAREA UNUI ALCOOLIC CE REFUZA SPITALIZAREA. 24.01.2011 - 11:37h
 

Primaria nu va poate ajuta in privinta internarii unui alcoolic. Nu intra in competenta noastra.Colegii de la Serviciul Social s-au interesat la Spitalul de Psihiatrie Poroschia cum se procedeaza cand un membru din familie este alcoolic si refuza internarea.
“ Pentru ca o persoana sa fie internata fara acordul acesteia este necesar sa apelati la numarul de urgenta 112 pentru ca un echipaj format din membri ai politiei si salvarea sa-l  poata transporta la spital.
Trebuie sa detineti asupra dvs. buletinul in original al bolnavului si este recomandat sa va dati acordul privind internarea acestuia. Este necesar ca la momentul consultatiei efectuata de medicul specialist pacientul sa prezinte simptomele pentru care doriti sa-l internati.”

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
GUNOIUL DIN ZONA ROMPETROL 24.01.2011 - 03:52h
 

Fotografiile le-am facut pe 22.01.2011, ora 17:00, in zona intersectiei str. Al. Ghica cu str. Bucuresti (zona Rompetrol). In aproape toate cosurile stradale erau indesati saci menajeri cu gonoi. Asa ca daca locatarii ar duce gunoiul la platforma in loc sa-l arunce in cosul de gunoi stradal nu s-ar mai crea situatia semnalata. Dar nici eu si nici dumneavoastra nu cred ca putem sa-i educam, totul tine de respect fata de oras si fata de vecini. Cat despre ridicarea gunoiului stradal, am verificat si se face conform programarilor. 

        

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
CASATORIE IN AFARA SEDIULUI PRIMARIEI 21.01.2011 - 03:40h
 

Metodologia privind întocmirea actului de căsătorie este de reglementată de legislaţia specifică şi anume: Legea nr. 119 cu privire la actele de stare civilă şi Metodologia 1/1997 pentru aplicarea unitară a dispoziţiilor Legii nr. 119/1996.
Casatoria se poate incheia in afara sediului serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor, cu aprobarea primarului, daca din motive temeinice unul dintre soti se afla in imposibilitate de a se prezenta.
Declaratia de casatorie se face personal de catre viitorii soti, in scris, la serviciul public comunitar local de evidenta persoanelor unde urmeaza a se incheia casatoria.
Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el poate face declaratia de casatorie la serviciul public comunitar local de evidenta persoanelor in a carui raza administrativ-teritoriala are domiciliul sau resedinta, care o transmite, in termen de 48 de ore, la serviciul public comunitar local de evidenta persoanelor unde urmeaza a se incheia casatoria.
Ofiterul de stare civila, care primeste declaratia de casatorie, solicita viitorilor soti sa prezinte actele de identitate, certificatele de nastere, certificatele medicale privind starea sanatatii acestora (certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători ) si daca este cazul, dovezi privind desfacerea sau incetarea casatoriei.
Casatoria se incheie in termen de 10 zile, in care se cuprind atit ziua cind a fost facuta declaratia de casatorie, cit si ziua in care se oficiaza casatoria.
   
Model cerere pentru încheierea căsătoriei în afara sediului Primăriei

CERERE

Subsemnatul(a) ...........................................,cu domiciliul în ..............................., str..................... nr..............,judeţul/sectorul ....................., va rog sa aprobaţi oficierea căsătoriei mele cu numita(tul) ......................................................................................., în afara sediului primăriei  pentru următoarele motive:
.................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................

Data ...............
Semnatura..........................

 

Domnului primar al ...............................

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
   

ARHIVA BLOG

2015
- Ianuarie
 
2011
- Noiembrie
- Martie
- Ianuarie
 
2010
- Decembrie
- Noiembrie
- Octombrie
- August
- Iulie
- Iunie
- Februarie
 
2009
- Noiembrie
- Octombrie
- Septembrie
- August
- Aprilie
 
2008
- Noiembrie
- August
- Iulie
- Iunie
 

BLOGROLL

Ion Iliescu
Adrian Nastase
 
 

LEGATURI

CAUTA IN SITE

NEWSLETTER

Primaria Municipiului Alexandria
Consiliul Judetean Teleorman
Prefectura Judetului Teleorman
Partidul Social Democrat
Adrian Nastase
Ion Iliescu
Victor Ponta
 
 
© 2007-2009 Toate drepturile rezervate Victor Dragusin | Primarul Municipiului Alexandria. Powered by INestetic Design