Prima Pagina
VERIFICAREA CONSTITUIRII FONDURILOR LA BL. 503 si BL. 504 22.10.2010 - 06:52h
 

Referitor la repartizarea cheltuielilor si constituirea fondurilor va informam ca :     
Fondul inregistrat in listele de plata afisate, in care sunt prevazute debitele inregistrate la intretinere nu este fond de rulment, ci fond de reparatii constituit conform Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.  
Asociatiile de proprietari au obligatia sa infiinteze fond de rulment, fond de reparatii si fonduri cu caracter special, astfel :
-fondul de rulment se constituie prin plata anticipata a cotei ce revine fiecarui proprietar, potrivit adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu art. 24, alin. (2) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari;
-fondul de reparatii este aprobat de adunarea generala conform procesului-verbal incheiat, constituirea lui este obligatorie conform art. 45, alin. (3) din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari : “Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune”;
-fondurile cu caracter special sunt obtinute de asociatia de proprietari din activitati economice, din inchirierea unor spatii aflate in proprietate comuna indiviza, firme luminoase, precum si alte venituri obtinute din orice sursa, in conditiile legii. 
Conform H.G.R. nr. 1588/19 decembrie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari art. 12, lit. “B”, alin. c) : “Toti proprietarii au obligatia sa contribuie la constituirea mijloacelor banesti si materiale ale asociatiei de proprietari si sa achite in termenul stabilit cota de contributie care le revine in cadrul cheltuielilor asociatiei de proprietari” iar cheltuielile administrative sunt stabilite si aprobate de adunarea generala. 

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
   

ARHIVA BLOG

2015
- Ianuarie
 
2011
- Noiembrie
- Martie
- Ianuarie
 
2010
- Decembrie
- Noiembrie
- Octombrie
- August
- Iulie
- Iunie
- Februarie
 
2009
- Noiembrie
- Octombrie
- Septembrie
- August
- Aprilie
 
2008
- Noiembrie
- August
- Iulie
- Iunie
 

BLOGROLL

Ion Iliescu
Adrian Nastase
 
 

LEGATURI

CAUTA IN SITE

NEWSLETTER

Primaria Municipiului Alexandria
Consiliul Judetean Teleorman
Prefectura Judetului Teleorman
Partidul Social Democrat
Adrian Nastase
Ion Iliescu
Victor Ponta
 
 
© 2007-2009 Toate drepturile rezervate Victor Dragusin | Primarul Municipiului Alexandria. Powered by INestetic Design