Prima Pagina
Raspuns 22.04.2009 - 21:32h
 

     Referitor la solicitarea dumneavoastra de a analiza activitatea Condominiului nr. 7, cat si referitor la petitia (anonima), inregistrata la nr. 6947/19.03.2009, in care se exprima nemultumirea fata de anumite apecte de natura locative, va comunicam:
   -Urmare a controlului financiar – contabil efectuat am constatat ca repartizarea cheltuielilor a fost corect efectuata
   -Nu a rezultat ridicarea unor indemnizatii sub forma de prime
   -Presedinte interimar a fost dl. MARIN GHINEA, care avea grave probleme medicale, drept urmare a fost numit in functia de presedinte dl. GHEORGHE STELIAN, conform procesului verbal al adunarii generale.
   -Contractul cu S.C. MOBIFON S.A., care ulterior si-a schimbat denumirea in S.C. VODAFONE ROMANIA, este incheiat prin, SAC06-075 & SAC06-074/13.03.2006, pentru o perioada de 10 ani, cu acordul majoritatii proprietarilor, iar pentru apartamentele de la ultimul nivel este necesar acordul tuturor proprietarilor, acord pe care si l-au dat (cu serie si nr. BI/CI si semnatura)
   -In legatura cu articolul de presa anexat, va aducem la cunostinta ca sotul doamnei BADELITA PETRA (BADELITA ION), cu domiciliul in bl. BM1, sc.B, ap.78, et.10 – si-a dat acordul, semnand contractual de inchiriere
   -In cazul in care dumneavoastra nu o sa solutionati diferendul cu “Vodafone”, pe cale amiabila, va rugam sa va adresati instantei de judecata, aceasta fiind autoritatea care poate rezolva aceasta problema
   -Fondurile din chiria GSM se regasesc in contul deschis la CEC, ele fiind utilizate conform art. 13 din cap. III, adica, “apartin asociatiilor de proprietari” si “alimenteaza fondurile specialepentru reparatii si interventii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor”, in conditiile Legii 230/2007.
   -Incasarile nu sunt folosite excusiv pentru scara doamnei administrator, fiind achizitionate usi pentru scarile BM1A, BM1C, BM1D si BM1E, conform facturilor: 378/20.03.2009, 379/23.03.2009, 381/30.03.2009 si 383/01.04.2009, fiecare in valoare de 2700 lei
   -A fost instalat sistem de inchidere interfon la bl. BM1, sc. A,B,C,D, si E, conform facturii 290/30.03.2009 in valoare de 799,97 lei
   -A fost executata racordarea la sistemul de distributie a gazelor naturale, conform contractului cadru nr. 1231/25.01.2008, incheiat cu S.C.WIROM GAS S.A., cu factura nr. 5830386/29.10.2008, in valoare de 3252,26
   -Au fost executate lucrari cu S.C. METALICA PROD S.R.L., avand drept justificare chitanta 144/26.02.2008, in valoare de 1000 lei (avans), chitanta 137/04.06.2008 in valoare de 2000 lei si chitanta 138/04.06.2008 in valoare de 1200 lei
   -Administratorul de bloc este desemnat de catre comitetul executiv caruia i se pot delega atributii ale adunarii generale, de asemenea conform Legii 230/2007, cap. VIII, art. 56, trebuie luate masuri pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a instalatiilor comune aferente, iar reparatiile care se realizeaza la subsolurile blocurilor BM1B, BM1D si BM2E sunt necesare, aceste subsoluri fiind intr-o faza avansata de degradare
   -Comitetul executiv “fantoma” conform procesului verbal incheiat in sedinta din 23.04.2008 este format din:
GHEORGHE STELIAN – presedinte
STOICA ION – membru
RADULESCU VALERIU – membru
GHITA TEODORA – membru
   -Cenzorul asociatiei, care face verificarea de gestiune trimestrial, este CIRNARU PETRICA
   -In situatia in care mai multi proprietari sunt nemultumiti de activitatea administratorului, va recomandam sa organizati Adunarea Generala, care va decide revocarea sau mentinerea acestuia in functie
   -Listele ce contin obligatiile de plata, vor fi afisate din aceasta luna, OBLIGATORIU, conform legislatiei in vigoare
   -Pentru necorelarile nesemnificative care nu influenteaza organizarea contabilitatii asociatiei de proprietari Condominiul nr. 7, s-a recomandat administratorului sa regularizeze aceste situatii.

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
MESAJ DE MULTUMIRE 15.04.2009 - 23:01h
 

     Doresc sa aduc multumiri conducerii IGP si Ministerul Administratiei si Internelor, care au aprobat transferul  fara plata in favoarea comunitatii noastre, (imbogatind astfel parcul auto al Primariei ) pentru  un ARO 4x4 ce va fi utilizat de Politia Comunitara, intarind astfel paza campului si a unei autocisterne ce va fi folosita de ADP pentru intretinerea spatiilor verzi pe timp de vara si pentru deszapezire pe timp de iarna.
     In acelasi timp, doresc sa multumesc comisarului de politie Nicusor Cazacu, fiu al orasului, care in acest moment este incadrat la IGP si care a sprijinit acest demers, respectand cadrul legal.
     Imi doresc ca toti alexandreni care pleaca din Alexandria si lucreaza oriunde, sa faca tot ceea ce pot sa sprijine administratia publica locala, iar noi, comunitatea, trebuie sa le recunoastem aceste merite .
     Le urez lor si famiilor lor, un PASTE FERICIT si multumirile noastre!

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
DE CE CONCURSURI IN ALEXANDRIA? 15.04.2009 - 21:57h
 

     Avem copii minunati, talentati, avem adulti minunati si specialisti, dar nu stim sa-i promovam! Valorile noastre locale NU DORESC SA IASA IN EVIDENTA! In lipsa lor, apar oportunistii, care nu au niciun fel de scrupul sa iasa mot in fata, cu talentele si calitatile lor inventate.
     Ce trebuie sa facem? Sa-i TREZIM si sa-i promovam noi, comunitatea, chiar si impotriva dorintei lor. Pentru ca ei au ceva de spus! Si trebuie  sa-i ascultam!
     La inceput de mandat am initiat concursuri, ca forma primara de promovare a propriilor valori: cel mai frumos spatiu verde, premierea olimpicilor, cel mai frumos desen, cel mai bun vin produs in Alexandria, s.a.m.d., iar astazi, cel mai bun COZONAC.
     Ce am dorit prin acest concurs? Sa readucem in atentia FAMILIEI traditiile specifice sarbatorilor pascale. Am devenit sclavii fast-foodurilor, ai cumparaturilor din supermaketuri, ai plecarilor la munte si la mare de Pasti si am uitat mirosul cozonacilor din casa, al drobului, al mielului pregatit dupa un ritual specific, al ciocnitului de oua pe strada cu vecinii, al vizitelor la parinti si rude, sa mergem sa luam lumina de la biserica de cartier, dar preferam sa luam pasti pe malul marii intre doua melodii rock and roll.
     Am uitat multi dintre noi sa fim crestini si ceea ce este mai trist ca multe femei (care reprezinta coloana vertebrala a familiei) au uitat sa fie gospodine sau nu au fost invatate sa fie!
     Sustin din toata fiinta mea emanciparea femei, dar, asa cum spunea Alvin Toffler in "Al treilea val", o familie "nucleara", familia care va dainui peste veacuri, este familia in care sotia isi respecta indatoririle nescrise de altfel, de gospodina in casa.
     Orice popor si orice comunitate se dezvolta sanatos daca respecta traditiile, rod al experientei milenare!
     Dincolo de aceasta expunere mai mult sau mai putin explicita, imi doresc sa ne promovam valorile, pentru ca le avem si ne sta in putinta sa facem acest lucru.
     Multe alte natii, isi inventeaza talente, le promoveaza si chiar le stabilesc ca valori in sistemul lor. Le putem da clasa la toate categoriile! Important este in opinia mea sa ne descoperim valorile si sa le facem cunoscute! Si respectate!
     Felicit participantele de astazi, le asigur ca au fost deliciosi cozonacii facuti si vom continua actiunile care vor evidentia ceea ce avem mai bun in noi! In toate domeniile!

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
CIUDATENIILE DEMOCRATIEI POST- DECEMBRISTE 13.04.2009 - 00:05h
 

     Am urmarit intamplator, fara a prinde inceputul, o emisiune in direct pe postul de televiziune MEDIA SUD, unde invitatul d-lui Gheorghe Filip era un domn consilier local, membru PRM. Am constatat cat de usor se poate manipula opinia publica, daca exista si consensul mediatorului tv. Dezbateri publice cu persoane care au puncte diferite asupra unui subiect, reprezinta o practica a televiziunilor centrale, dar la noi, este mai simplu sa inviti anumiti oameni din spectrul politic si sa cultivi NUMAI un punct de vedere. In esenta, dl. consilier, afirma cu tarie, printre altele (la fel de nereale), ca imprumutul contractat de Consiliul Local, a dus la cresterea taxelor si impozitelor locale. Afirma cu seninatate ca de curand, prin vointa unor consilieri, ca urmare a acestui credit, tocmai au crescut taxele si impozitele. NIMIC MAI FALS. Doar MANIPULARE SAU NESTIINTA, ceea ce este si mai grav pentru un consilier local! TAXELE SI IMPOZITELE LOCALE NU AU CRESCUT SI NU VOR CRESTE. In fapt, in dorinta comuna a mea dar si a majoritatii consilierilor, au crescut valorile INCHIRIERILOR SPATIILOR SI TERENURILOR atribuite agentilor economici, pentru ca, oameni buni, in toata lumea, inchirierile de bunuri aduc profit, iar la noi existau HCL-uri date pentru persoane probabil si valori de 0,1-1 $ pentru 1 m.p. erau mai mult decat ridicole. HCL de care am amintit, a avut rolul de a uniformiza valorile inchirierilor pe trei categorii de zone. Este normal ca in piata centrala, unde este un trafic intens si zona este atractiva ca vad comercial, valorile chiriilor sa fie mai mari, apoi zona a II-a(zona centrala) si restul orasului pentru zona a III-a. Dar, pentru un fost colonel sarguincios de securitate, cu stiinta tehnicii manipularii - invatata probabil la scoala de ofiteri si practicata ani de zile - probabil ca a dorit sa-si atraga de partea sa categoria de "negustori", suparati in mod sigur de cresterea tarifelor la chirii si cu dorinta dedusa de a crea o stare de spirit generala de nemultumire. Domnia sa fiind un om cu o oarecare informare(sa nu va imaginati stimati alexandreni ca generatia lor de securisti a ramas doar spectatoare in afara sistemului) a aflat ca este posibil ca actualul guvern sa fie dispus la modificarea codului fiscal si implicit la cresterea taxelor si impozitelor locale(cladiri, terenuri si mijloace de transport), in lipsa unor solutii reale de crestere a cotei de repartizare a impozitului pe salarii la dispozitia Consiliilor Locale, ca urmare a descentralizarii. IN ACEST CONTEXT INCEARCA SA CREEZE UN CURENT DE OPINIE SI ANUME: IMPRUMUTUL DUCE LA CRESTEREA TAXELOR SI IMPOZITELOR si va afecta toate categoriile de cetateni, platitori de taxe si impozite locale. SA NE FIE CLAR DRAGI ALEXANDRENI, AU CRESCUT VALORILE CHIRIILOR LA SPATII SI TERENURI pentru agentii economici care folosesc domeniul public, NU TAXELE SI IMPOZITELE LOCALE. Asa este in toata Europa, cine foloseste bunuri publice in folosul propriu pentru activitati comerciale, TREBUIE SA PLATEASCA COMUNITATII. SI DORESC SA VA INFORMEZ CA TARIFELE PRACTICATE SUNT LA 1/3 DIN CELE PRACTICATE DE MEDIUL PRIVAT DE AFACERI DIN ALEXANDRIA. SI ASTA IN DORINTA DE A VENI IN SPRIJINUL LOR - SA POATA SA FACA AFACERI MAI AVANTAJOASE DECAT DACA AR INCHIRIA DE LA LA PRIVATI. Dar nici pe degeaba, cum era pana acum, NU SE MAI POATE! Sigur, putem discuta mai tarziu de o relaxare, daca orasul si mediul de afacerii va fi puternic afectat de criza. Si la viitoarea convocare a Consiliului Local voi promova diminuarea unor valori de chirii, incurajand producatorii de produse de baza: paine, carne, lapte, branza si oua. Totul este perfictibil, functie de realitatile imediate! Cam asa stau lucrurile cu politica manipularii opiniei publice, in politica romaneasca. De fapt, creditul reprezinta un instrument de lucru in economia de piata. Se incadreaza in procentul permis de lege(rata si dobanda anuala sa fie mai mica de 30% din veniturile proprii- in cazul nostru 14,5%) si are doua efecte pozitive: realizam in 3 ani ceea ce faceam oricum in 15 ani, pe de o parte si acum in perioada de criza, ofera de lucru pentru firme din Alexandria(repectiv locuri de munca) pe de alta parte. SI PENTRU CA TOATA LUMEA SA STIE: CREDITUL POARTA O DOBANDA DE 0,5% ANUAL IN PLUS FATA DE TAXA BUBOR LA 3 LUNI! Ceea ce cred ca este cu adevarat paradoxal, pentru mine cel putin, este ca un personaj care a avut cel putin pana in 1990 o activitate discutabila ca moralitate, sa se prezinte in fata opiniei publice ca un aparator al democratiei moderne, denaturand in mod voit realitatea, dupa interese numai de sine cunoscute. Si nu este pentru prima data cand constat la televiziune acest lucru! Vorba lui Mircea Badea: "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!"

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
CONSULTARE PUBLICA 08.04.2009 - 17:57h
 

     Dragi alexandreni,
     A devenit o traditie sa sarbatorim Zilele Municipiului Alexandria, organizand actiuni cultural sportive in fata Casei de Cultura, ocupand astfel timp de mai multe zile centrul orasului si principala artera de circulatie: str. Dunarii. In acelasi timp, impreuna cu Camera de Comert, sustinem si targul AGRALIMEX, devenit si acesta un important eveniment national.
     CE PARERE AVETI DACA MUTAM SARBATORILE IN PADUREA VEDEA?
     Astept argumentele voastre, pro sau contra, pe sectiunea de mesaje, pana pe data de 31 mai 2009. Am nevoie de timp pentru schimbarea locatiei, atat pentru lucrari complementare dar si intocmirea unor acte bicrocratice.
     Va multumesc!

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
   

ARHIVA BLOG

2015
- Ianuarie
 
2011
- Noiembrie
- Martie
- Ianuarie
 
2010
- Decembrie
- Noiembrie
- Octombrie
- August
- Iulie
- Iunie
- Februarie
 
2009
- Noiembrie
- Octombrie
- Septembrie
- August
- Aprilie
 
2008
- Noiembrie
- August
- Iulie
- Iunie
 

BLOGROLL

Ion Iliescu
Adrian Nastase
 
 

LEGATURI

CAUTA IN SITE

NEWSLETTER

Primaria Municipiului Alexandria
Consiliul Judetean Teleorman
Prefectura Judetului Teleorman
Partidul Social Democrat
Adrian Nastase
Ion Iliescu
Victor Ponta
 
 
© 2007-2009 Toate drepturile rezervate Victor Dragusin | Primarul Municipiului Alexandria. Powered by INestetic Design