Prima Pagina
Teleorman a fost trecut sub cod galben de canicula 26.06.2008 - 23:51h
 

     Temperaturile de peste 35 C si atingerea puctului critic de 80 de unitati, al indicelui de confort termic, temperatura-umezeala au foat constantele acestor zile in Alexandria. Pentru a face ceva mai suportabila caldura si in scopul ajutorarii celor aflati in dioficultate din cauza caniculei, am dispuas organizarea a patru puncte de prim ajutor in piata centrala, in piata Peco, la Primarie si Prefectura.
     Trebuie in aceste zile sa tinem cont de recomandarile medicilor.
     In acest sens, este necesar ca persoanele varstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile in spatiul liber intre orele 09.00-19.00, precum si frecventarea locurilor aglomerate. In cazul expunerii la soare obligatoriu, trebuie sa fie folosite mijloace de protectie (palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire, preferabil din tesaturi naturale si in culori deschise).
     Se recomanda cresterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi si evitarea alimentatiei in grasimi, in special de grasimi animale. In acelasi timp se va reduce consumul de cafea si se va evita consumul de bauturi alcoolice. In orele de maxim termic am dispus udarea carosabilului principalelor artere rutiere din alexandria.
     O alta categorie vizata in aceasta perioada caniculara sunt angajatorii. Acestia trebuie sa asigure conditiile de microclimat la locul de munca in limitele prevazute de normele generale de protectie a muncii, si anume: reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice; asigurarea ventilatiei la locurile de munca; alternarea efortului dinamic cu cel static; alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite, cu curenti de aer. Pentru mentinerea starii de sanatate a angajatilor se vor asigura 2-4 litri de apa minerala adecvata/persoana/schimb, echipament individual de protectie si asigurare de dusuri.
     Masurile pe care angajatorul este obligat sa le ia in cazul temperaturilor extreme pentru protectia salariatilor sunt prevazute in OUG 99/29 iunie 2000. In perioada verii, prin temperaturi extreme se intelege depasirea temperaturii de 37°C doua zile consecutive sau corelate cu conditii de umiditate mare.

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
Va multumesc! 25.06.2008 - 18:54h
 

     Sunt primar in Municipiul Alexandria pentru ca:
   - Presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Nicolae Dragnea, m-a sustinut si sprijinit in demersul meu de a schimba si moderniza orasul nostru, dar si de a reda speranta oamenilor in echipa PSD.
   - peste 10.000 dintre voi ati crezut in mine si in proiectele mele.
   - am alaturi de mine o adevarata echipa de oameni tineri, motivati si dornici sa transforme orasul in spatiul in care sa-ti doresti cu adevarat sa traiesti.
   - echipa de consilieri locali, PSD, este una cu experienta in administrarea orasului si foarte valoroasa prin diversitatea si competenta fiecaruia dintre cei care ati hotarat prin vot ca imi vor sta alaturi in acest mandat.
   - in cei opt ani in care am fost viceprimar, am beneficiat de sfaturile celui care este pentru mine un adevarat prieten si un om extrem de pregatit in administratia publica locala, Constantin Slabescu.
   - ma cunoasteti si aveti incredere in mine.
   - nu am firme, nici eu nici membrii familiei mele si nu am interese oculte in aceasta institutie, unde voi lucra doar pentru voi.
   - v-am acordat tuturor aceasi importanta, ma bazez pe experienta celor varstnici, pe puterea de munca a celor maturi si pe viitorul oferit de catre copii nostri.
   - sunt alexandrean si cunosc orasul.
     Datorita voua, eu sunt primar la Alexandria.
     Va multumesc!

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
   

ARHIVA BLOG

2015
- Ianuarie
 
2011
- Noiembrie
- Martie
- Ianuarie
 
2010
- Decembrie
- Noiembrie
- Octombrie
- August
- Iulie
- Iunie
- Februarie
 
2009
- Noiembrie
- Octombrie
- Septembrie
- August
- Aprilie
 
2008
- Noiembrie
- August
- Iulie
- Iunie
 

BLOGROLL

Ion Iliescu
Adrian Nastase
 
 

LEGATURI

CAUTA IN SITE

NEWSLETTER

Primaria Municipiului Alexandria
Consiliul Judetean Teleorman
Prefectura Judetului Teleorman
Partidul Social Democrat
Adrian Nastase
Ion Iliescu
Victor Ponta
 
 
© 2007-2009 Toate drepturile rezervate Victor Dragusin | Primarul Municipiului Alexandria. Powered by INestetic Design