Prima Pagina
LOCUINTE ANL - zona PECO 20.01.2015 - 11:37h
 

Dragi tineri,
Am convocat o întîlnire la ANL București la care a participat si constructorul celor 55 ap ANL, care aveau ca termen de finalizare: oct 2014. Nu intru in detalii, pentru a nu va zăpăci, dar am semnat un protocol prin care am convenit ca termen de repartizare - finele luni aprilie 2015.
Doamne ajuta!
Acarul Păun a fost pana la urma.....firma care trebuia sa facă liftul!
Trăiască România si legile ei!
Acum serios, au început încă 35 ap. tot in PECO, vor fi licitate încă 70 ap. la care avem proiectul depus si tot acolo, 32 ap. pentru cadre medicale in blocul ruina de vis a vis de SRI si 16 case ANL cu credit ipotecar la unitatea militară. 
Toate aceste locuințe sunt certitudini, se afla in diferite stadii de licitații si vor fi făcute pentru cetățeni Alexandriei! 
Este normal sa va informez ca am primit tot sprijinul legal din partea angajaților Ministerului Dezvoltări condus de Liviu Dragnea. 
Am decis, ca in fiecare zi sa va transmit ceva ce consider ca trebuie sa știți, constatand ca prin presa locală, informațiile nu ajung la un număr mare de alexăndreni!

Cele bune!
Va urma!

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
Manipulare josnica... 15.11.2011 - 09:46h
 

          ... asa as numi interventia prefectului Teodor Nitulescu de joi seara din emisiunea Politica la zi de la Televiziunea Media Sud. Inca din data de 12 august 2011, cand a depus prima actiune in instanta pentru suspendarea HCL 19/ 10 februarie 2011 si pana astazi toate iesirile publice, pe acest subiect, ale prefectului au fost un lung sir de inexactitati „strecurate” in mod intentionat in discursul sau cu scopul evident al inducerii in eroare a cetatenilor. Mergand pe firul logic al derularii evenimentelor vreau sa aduc cateva precizari insotite de documente sau extrase din legile in vigoare care sa va lamureasca asupra intentiilor „oneste” ale prefectului.
          Acesta sustine ca „a fost nevoit” sa atace hotararea prin care se aproba bugetul Municipiului Alexandria, deoarece constatase ca la intocmirea si aprobarea acestuia nu a fost respectata legea, in prima sesizare a instantei aducand o serie de argumente care sa-i sustina plangerea. FALS. Nu o spun eu, in acest caz s-a pronuntat deja instanta pe fond dand castig de cauza Consiliului Local.


Click pentru a mari

          Constatand ca justitia nu poate fi manipulata cu declaratii sforaitoare si nici intimidata, prefectul revine cu o a doua plangere cu scopul evident de a tine blocat bugetul municipiului si de a prelungi situatia grava creata, dar de aceasta data isi aduce aminte ca mai existau „niste ilegalitati”, tolerate de reprezentantul Guvernului in judet cand a facut prima plangere. Instanta si de aceasta data judeca impartial si corect si respinge solicitarea prefectului constatand ca nefondate motivele ce au stat la baza solicitarii de anulare a hotararii de consiliu.

Click pentru a mari

          Cine crede ca prefectul a vazut cum o instanta de judecata i-a spus de doua ori ca nu sunt motive de anulare, a inteles si s-a oprit din razboiul contra alexandrenilor se inseala. Unicul scop al lui fiind blocarea desfasurarii tuturor activitatilor administrative din municipiu, blocarea salariilor a peste 1600 de persoane si imposibilitatea furnizarii serviciilor de utilitate publica catre populatie, isi mai aduce aminte ca in precedentele doua incercari esuate a omis un alt motiv „de ilegalitate” si revine a treia oara si prin depunerea unei noi solicitari, blocheaza iar executarea bugetului. Si in acest caz, revenirea de memorie a prefectului nu i-a folosit la nimic. Instanta se pronunta in favoarea Consiliului Local.
          Declara ca tot blocajul creat din luna august este generat de refuzul meu de a ma supune legii. Cine refuza domnule prefect? Instanta ne-a dat castig de cauza pe fond de fiecare data. Cine nu respecta legea: eu sau dumneavoastra care aveti ca unic scop blocarea municipiului? Induce falsa premisa ca situatie este rezultatul razboiului meu cu dumnealui. FALS. Nu eu am generat situatia, ci dumneavoastra, iar in acest caz eu sunt IMPUTERNICIT de Consiliul Local sa-l reprezint, actiunile dumneavoastra sunt indreptate impotriva CL care a aprobat HCL 19/ 10 februarie 2011 si nu impotriva primarului.
          Ca urmare a primei contestari a bugetului si a blocarii executarii acestuia, TOTI CONSILIERII LOCALI, INDIFERENT DE APARTENENTA POLITICA au fost de acord si au semnat in vederea demararii de urgenta a tuturor procedurilor legale si necesare in vederea deblocarii situatiei, ceea ce am si facut, si am reusit in instanta deblocarea vremelnica prin ordonante presedentiale.
          Perseverenta deosebita de care a dat si da in continuare dovada prefectul nu are legatura cu respectarea legii, cu cinstea, cu onestitatea si cu constiinta curata care l-ar fi indemnat sa ne aduca pe noi pe calea cea dreapta. Tot ceea ce a facut si face este un act josnic de manipulare, de fortare a legilor, de ignorare a deciziilor instantelor si peste toate o mare minciuna.
          Cazul „deturnarii” de fonduri de care ma acuza prefectul este o situatie aparuta dintr-o eroare umana a unui angajat de la ANAF Bucuresti pe care el incearca in fel si chip sa mi-o puna in carca. La momentul debutului preupusei deturnari, eram viceprimar, fara intentia de a candida pentru fotoliul de primar. Cum puteam eu sa ma inteleg cu un alt primar sa-i dau bani? AGENTIA NATIONALA DE ADMINSTRARE FISCALA Bucuresti a transmis o adresa oficiala in care recunoaste regretabila eroare umana produsa.


Click pentru a mari                                             Click pentru a mari


          Acel document este unul oficial nu „o hartie produsa de unul pe la ANAF” asa cu a declarat in emisiunea de la Media Sud. Cine credeti ca si-ar asuma gratuit o asemenea eroare cu consecinte deosebit de grave si care ar fi motivele pentru care cineva sa acopere ceva gresit?
          Domnul prefect manipuleaza apropape perfect situatia. De ce spun apropape? Uita ca luarile mele de pozitie publice sunt intotdeauna explicite. Asta s-a intamplat si in cazul litigiului amintit de prefect cu Comuna Nanov, pentru apartenenta fabricii KOYO. Am declarat clar ca era vorba de banii din taxe si impozite locale pe terenuri si cladiri si nu de banii din impozitele pe venituri ale angajatilor. Nu aveam cum sa ma refer la acei bani deoarece KOYO Romania fiind mare contribuabil vira sumele direct la Bucuresti de unde erau redistribuite in judet si Primaria primea lunar fondurile in suma totala, fara defalcare pe agenti economici si fara sa aiba posibilitatea verificarii individuale.
          Intuind posibila deblocare partiala a situatiei privind salariile, in urma numeroaselor demersuri facute de mine in numele CL catre Guvern , Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Administratiei si Internelor si chiar catre Institutia Prefectului, scoate repede o adresa datata 10 noiembrie 2011 prin care el a solicitat deblocarea situatiei oamenilor nevinovati profesori, persoane cu handicap si insotitori ai persoanelor cu handicap. De aici se desprind doua aspecte:
                    1. Demersul sau este tardiv si ipocrit deoarece in realitate tot ceea ce intreprinde este in sensul mentinerii bugetului blocat iar adresa fluturata in emisiune este inspirata de  solicitarile noastre catre acele institutii, fiind ulteriora demersurilor deja intreprinse de noi.

Click pentru a mari                                                    Click pentru a mari

 

Click pentru a mari                                                            Click pentru a mari

          Asa ca daca va exista o deblocare nu vi se datoreaza domnule prefect. Tot ceea ce vi se datoreaza este criza majora in care ati aruncat peste 1600 de familii.
                    2. Pe baza caror criterii considrati nevinovati profesorii, persoanele cu handicap si insotitorii persoanelor cu handicap si vinovati alti peste 400 de oameni? De ce se face vinovat politistul local, incasatoarea de la ghiseu, functionarul din primarie, femeia care matura strada, bucatareasa de la cantina, etc? Ce vina au ei?
          Am luptat inca din prima zi si o sa o fac pana la deblocarea totala a acestei crize generate de dorinta diabolica a unui om numit vremelnic in functia de prefect de a se juca cu destinele a mii de familii. Nu pot pemite ca visul utopic al acestuia de a se plasa deasupra legilor si deciziilor instantelor de judecata sa impovareze si mai mult viata grea a oamenilor din administratie si a dascalilor, categorii sociale puternic dezavantajate de politica Guvernului pe care cu emfaza il reprezinta in Teleorman. Daca nu stiati domnule prefect va spun eu ce efecte dramatice a produs neluarea acelor salarii din care abia puteau trai oamenii; mii de familii fara bani in debutul sezonului rece, sute de oameni care fac naveta si nu mai pot sa vina la munca pentru ca i-ati lasat fara bani, rate neplatite la banci, penalitati calculate care vor trebui platite. Si in acest sens am incercat sa ajut oamenii si am transmis tuturor institutiilor financiare de credit rugamintea de a intelege situatia prin care trec angajatii si sa nu calculeze penalitati. Asa ca daca aveti macar un pic de decenta incetati in liniste si fara tam tam televizat mascarada pe care o numiti ”dreptate si intrare in legalitate”. Instanta s-a pronuntat deja pe fond. Nimic din ceea ce a facut CL in vederea adoptarii bugetului NU ESTE ILEGAL. Renuntati domnule prefect. Dati oamenilor posibilitatea sa munceasca decent, sa-si plateasca ratele, sa-si trimita copiii la scoala, sa aiba ce manca, sa poata pune pe masa de Craciun cate putin din fiecare si sa simta ca inca se pot bucura de viata in tara pe care ati indatorat-o si inrobit-o pentru multe generatii de acum inainte ca sa aiba ce plati si copiii si nepotii nostri.


          P.S. Am avut intotdeauna o buna parere despre dascali. Ei sunt cei care ne formeaza ca oameni. Ei ne pun stiloul in mana, ne slefuiesc caracterul, iar mai tarziu ne indruma in alegerea unei cariere. Din nefericire traiesc astazi, eu si familia mea, momente pe care cu greu le pot explica. Cum se poate domnule profesor sa-i cereti fiicei mele sa va dau eu banii. Ce legatura are copilul meu cu situatia actuala? Stiu ca in scoala nu se facea politica si mai stiu ca toate aceste presiuni puse pe membrii familiei mele nu ma vor opri din demersurile insistente de a se respecta legea. Nici eu domnule profesor nu am luat salariul. Si familia mea sufera... dar asa vrea prefectul sa mearga lucrurile.
Toate eforturile mele in perioada imediat urmatoare vor fi canalizate spre rezolvarea acestei nedreptati si sper cu totii sa avem de Craciun un brad frumos, o masa imbelsugata, familii fericite... si sa-l iertam pe domnul prefect pentru suferintele actuale.

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
BLOC G 100 FILATURA - probleme cu furnizarea apei. 16.03.2011 - 07:35h
 

Referitor la sesizarea dumneavoastra cu privire la furnizarea apei in bl. G100 Filatura va informez ca:
-A fost trimisa o echipa de interventie de la SC APA SERV SA pentru rezolvarea celor sesizate si pentru a face verificare la coloana de alimentare din subsolul blocului. S-a constatat ca aceasta nu prezinta fisuri si nu exista pierderi. S-a verificat presiunea apei la etajele superioare (3 si 4) si la adresa petentului si s-a constatat ca totul era in parametrii nornali. S-a intocmit proces verbal samnat de cei prezenti si de catre reclamant.
-Eventuale situatii in care presiunea la apa nu a fost corespunzatoare pot sa apara din cauza instalatiilor interioare (robineti trecere, baterii bai - bucatarii), care sunt pot fi infundate sau reglate necorespunzator.
-A ramas in atentia SC APA SERV SA sa verifice si  sa masoare presiunea apei la etajele superioare in perioada urmatoare.

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
ANEXA nr. 3 HCL 12/28.01.2011 13.03.2011 - 11:51h
 
Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
 
RASPUNS PENTRU ZICU ION 04.03.2011 - 01:36h
 

- Masini blocate si tinute luni de zile in aceste parcari - va aducem la cunostinta ca in urma acestei sezizari am facut demersurile necesare, prin verificare  in parcarile pe care  SC PIETE SI TARGURI ALEXANDRIA SRL le are in administrare si nu am gasit decat doua masini  blocate in parcarea din Str C-tin Brancoveanu, insa a doua zi acestea au fost ridicate.
- Va facem deasemenea cunoscut ca in urma sesizarii dumneavoastra deja se intreprinsese o actiune in sensul acesta, cu Politia Comunitara si cu angajatii nostri( casieri) pentru cei care tin masinile si blocheaza accesul cetatenilor si  care sunt rai platnici.
- Referitor la faptul ca taxatorii  nostrii nu taxeaza si banii merg in buzunarele  acestora trebuie va cer sa  depuneti o sesizare scrisa in baza careia sa initiem cercetarea disciplinara prealabila.
- Directorul societatii a infiintat o comisie de control care sa verifice intreaga activitate a SC PIETE SI TARGURI ALEXANDRIA SRL, respectarea prevederilor legale privind organizarea, functionarea, sectorizarea in pietele, targurile si oboarelor  de catre angajatii nostri  precum si de catre comercianti.

Pentru comentarii folositi sectiunea “Mesaje”
   

ARHIVA BLOG

2015
- Ianuarie
 
2011
- Noiembrie
- Martie
- Ianuarie
 
2010
- Decembrie
- Noiembrie
- Octombrie
- August
- Iulie
- Iunie
- Februarie
 
2009
- Noiembrie
- Octombrie
- Septembrie
- August
- Aprilie
 
2008
- Noiembrie
- August
- Iulie
- Iunie
 

BLOGROLL

Ion Iliescu
Adrian Nastase
 
 

LEGATURI

CAUTA IN SITE

NEWSLETTER

Primaria Municipiului Alexandria
Consiliul Judetean Teleorman
Prefectura Judetului Teleorman
Partidul Social Democrat
Adrian Nastase
Ion Iliescu
Victor Ponta
 
 
© 2007-2009 Toate drepturile rezervate Victor Dragusin | Primarul Municipiului Alexandria. Powered by INestetic Design